Yazar "Yılmaz, Sevil Sağlam" için listeleme
-
Bazı fasulye çeşitlerine (Phaseolus vulgaris L.) Agrobacterium tumefaciens aracılığıyla bar geninin aktarılması
Üner, Özlem (Ahi Evran Üniversitesi, 2018)Fasulye, Leguminaseae (Fabaceae) familyasından önemli bir yemeklik tane baklagil cinsidir. Fasulye yetiştiriciliğinde kullanılan herbisitler, kırmızı köklü tilki kuyruğu, sirken, yabani hardal gibi yabancı otların mücadelesinde ... -
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) hakkında bilgi, tutum ve davranışlarının belirlenmesi
Kutlu, Songül (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)Tarım, bitki ve hayvan yetiştirme, bitkisel ve hayvansal ürünler elde etme ve ıslahı, bitkisel ve hayvansal ürünleri pazara hazırlama ve saklama, bitkisel ve hayvansal ürünleri işleyip, değerlendirme bilim ve sanatıdır. ... -
Tef [Eragrostis tef (Zucc.) Trotter] bitkisi tohumlarının in vitro ve ex vitro şartlarda çimlendirilmesi
Akyıldız, Elif (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)Alternatif tahıl olarak üretilen tef (Eragrostis tef (Zucc.) Trotter) bitkisinin tohumları çalışmamızda materyal olarak kullanılmıştır. Çalışmanın amacı in vitro ve ex vitro şartlarda tef bitkisinde çimlenme günü, çimlenme ... -
Tissue Culture, Genetic Engineering, and Nanotechnology in Bitter Gourd
Yılmaz, Sevil Sağlam; Khawar, Khalid Mahmood (Sprınger Internatıonal Publıshıng Ag, 2020)Bitter gourd (Momordica charantia L.) belongs to the genus Momordica that includes 45 species. It is cultivated extensively in tropical, subtropical, and rarely under temperate climates. The plant is valued in various ...