Search
Now showing items 1-10 of 134
The Nexus Of Co2 Emıssıon, Populatıon, Agrıcultural Area Sıze, Gdp And Energy Use In Turkey
(PARLAR SCIENTIFIC PUBLICATIONS (P S P), 2018)
Greenhouse gas effect is known as the main cause of global warming and climate change. There are many factors that cause greenhouse gases in the atmosphere. In this study, the relationship with CO2 emissions of energy use, ...
The nexus of CO2 emission, population, agricultural area size, GDP and energy use in Turkey
(Parlar Scientific Publications, 2018)
Greenhouse gas effect is known as the main cause of global warming and climate change. There are many factors that cause greenhouse gases in the atmosphere. In this study, the relationship with CO2 emissions of energy use, ...
Yulaf ve macar fiğ silajında Lactobacillus brevis kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu çalışma, macar fiğ, yulaf ve karışımlarından elde edilen silajlara Lactobacillus brevis (LB) inokülasyonunun fermantasyon, aerobik stabilite ve mikroorganizma gelişimi üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. ...
Yağ keteninde (Linum usitatissimum L.) farklı ekim normlarının verim ve kaliteye etkisi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu çalışma, 2021 yılında Kırşehir ekolojik koşullarında bazı yağlık keten çeşitleri (Beyazgelin, Sarıgelin ve Karakız) ile bu çeşitlerin farklı ekim normunun (200, 400, 600, 800, 1000 ve 1200 adet/m2) yağlık ketende verim ...
Yulaf silajında Lactobacillus plantarum kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu çalışma yulaf (Avena sativa L.) bitkisinden hazırlanan silajlara Lactobacillus plantarum laktik asit bakterisi inokülasyonunun silaj fermantasyonu, mikroorganizma gelişimi ve aerobik stabilite üzerine etkilerinin ...
Yem bezelyesi ve arpa karışım silajlarında Pediococcus acidilactici kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu tez çalışması, yem bezelyesi, arpa ve karışımlarından edilen silajlara Pediococcus acidilactici (PA) inokülasyonunun silaj fermantasyonu, aerobik stabilite ve mikroorganizma gelişimi üzerine etkilerinin belirlenmesi ...
Yoğurt ile fermente edilen yemin etlik bıldırcınlarda performans, fekal mikrobiyota ve ileum histolojisi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmanın amacı yoğurt ile fermente edilen büyütme yeminin erkek etlik bıldırcınlarda performans, fekal mikrobiyota ve ileum histolojisi üzerine etkilerini belirlemektir. Çalışmada 21 günlük yaşta 120 adet erkek bıldırcın ...
Siyah alaca ineklerde dış görünüş özellikleri ile süt ve döl verim özellikleri arasındaki ilişkiler
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2020)
Bu araştırma, Kırşehir ilinde özel bir süt sığırı işletmesinde yetiştirilen 230 baş Siyah Alaca ineğinin dış görünüş özelliklerine ait bazı genetik parametrelerin tahmin edilmesi ve bu özellikler ile süt ve döl verim ...
TR71 bölgesindeki süt sığırı işletmelerinden toplanan çiğ sütlerin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Ahi Evran Üniversitesi, 2015)
Bu araştırma, TR71 bölgesinden elde edilen sütlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, Kasım 2013 ve Eylül 2014 tarihleri arasında Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerinde bulunan 22 ...
Tef [Eragrostis tef (Zucc.) Trotter] bitkisi tohumlarının in vitro ve ex vitro şartlarda çimlendirilmesi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Alternatif tahıl olarak üretilen tef (Eragrostis tef (Zucc.) Trotter) bitkisinin tohumları çalışmamızda materyal olarak kullanılmıştır. Çalışmanın amacı in vitro ve ex vitro şartlarda tef bitkisinde çimlenme günü, çimlenme ...