Search
Now showing items 1-10 of 11
The Nexus Of Co2 Emıssıon, Populatıon, Agrıcultural Area Sıze, Gdp And Energy Use In Turkey
(PARLAR SCIENTIFIC PUBLICATIONS (P S P), 2018)
Greenhouse gas effect is known as the main cause of global warming and climate change. There are many factors that cause greenhouse gases in the atmosphere. In this study, the relationship with CO2 emissions of energy use, ...
The nexus of CO2 emission, population, agricultural area size, GDP and energy use in Turkey
(Parlar Scientific Publications, 2018)
Greenhouse gas effect is known as the main cause of global warming and climate change. There are many factors that cause greenhouse gases in the atmosphere. In this study, the relationship with CO2 emissions of energy use, ...
Marul (Lactuca sativa L.) fide kalitesi ve bitki gelişimi üzerine paclobutrazol ve prohexadione-calcium uygulamalarının etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Çalışmada marul fidelerinde boylanmanın kontrol edilmesi amacıyla farklı mevsim (güz ve bahar), zaman (tohum, çimlenme, gerçek yaprak ve çimlenme ve gerçek yaprak dönemi) ve dozlarda uygulanan Pro-Ca (0, 50, 100, 150 ppm) ...
Kasaplık sığırlar için ideal yem formülasyonlarının belirlenmesi
(Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada, büyükbaş hayvan besi işletmeleri için ideal yem formülasyonlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Kasaplık sığır yetiştiriciliği yapan işletmeler için bir rasyon formülasyon programı Excel ortamında hazırlanmıştır. ...
Kırşehir kurak koşullarında geleneksel ve doğrudan ekim yöntemlerinin arpa – mercimek ekim nöbetinde karşılaştırılması
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Bu araştırmanın amacı, Kırşehir ekolojik şartlarında nadaslı kuru tarım koşullarında arpa - mercimek münavebesinde doğrudan ekim sistemi ile geleneksel ekim sistemini karşılaştırmak ve bu sistemlerin mercimek çeşitleri ...
Etlik piliç ve yumurta tavuklarında vejetaryen beslemenin performans, ürün kalitesi ve organoleptik özellikler üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada; hayvansal ve bitkisel kökenli protein kaynakları kullanılarak oluşturulmuş karma yemler ile beslenen etlik piliç ve yumurta tavuklarının verim performansı, yem tercihi, elde edilen ürünlerin kalitesi ve ...
Etlik japon bıldırcın (Coturnix coturnix Japonica) rasyonlarına acı biber atığı ilavesinin performans, et kalitesi ve bağırsak mikrobiyolojisi üzerine etkisi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Bu çalışma etlik japon bıldırcın (Coturnix coturnix japonica) rasyonlarına acı biber atığı ilavesinin performans, et kalitesi ve bağırsak mikrobiyolojisi üzerine etkisinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Mevcut hayvan ...
Farklı renklerdeki LED ışıkların Rhododendron luteum Sweet. tohumlarının çimlenmesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Işık enerjisi tarımsal üretimde en önemli etmenlerden biridir. Işık bitkilerin büyüme ve gelişmelerinde ışıklanma süresi, ışığın şiddeti ve ışığın dalga boyu olmak üzere üç önemli ekolojik özelliği ile etki etmektedir. Her ...
Farklı tohum ekim yöntemlerinin orman gülü (Rhododendron ssp.) tohumlarının çıkış sıklıkları ve fide gelişimi üzerine etkisi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Bu araştırmada orman gülü türlerinin (R. ponticum L., R. luteum Sweet, R. caucasicum Pallas, R. simirnovii Trautv ve R. ungernii Trautv) tohumlarına uygulanan farklı tohum ekim yöntemlerinin fide çıkış sıklıkları, çıkış ...
Bazı nohut çeşitlerinin farklı tohum iriliği ve ekim zamanlarında verim ve kalite performanslarının belirlenmesi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018)
Araştırma, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Müdürlüğü deneme arazisinde 2016 yılında yürütülmüştür. Araştırmada materyal olarak Uzunlu 99, Gökçe, Azkan, Yaşa-05 ve İnci nohut çeşitleri ...