Search
Now showing items 1-10 of 27
Yoğurt ile fermente edilen yemin etlik bıldırcınlarda performans, fekal mikrobiyota ve ileum histolojisi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmanın amacı yoğurt ile fermente edilen büyütme yeminin erkek etlik bıldırcınlarda performans, fekal mikrobiyota ve ileum histolojisi üzerine etkilerini belirlemektir. Çalışmada 21 günlük yaşta 120 adet erkek bıldırcın ...
Tef [Eragrostis tef (Zucc.) Trotter] bitkisi tohumlarının in vitro ve ex vitro şartlarda çimlendirilmesi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Alternatif tahıl olarak üretilen tef (Eragrostis tef (Zucc.) Trotter) bitkisinin tohumları çalışmamızda materyal olarak kullanılmıştır. Çalışmanın amacı in vitro ve ex vitro şartlarda tef bitkisinde çimlenme günü, çimlenme ...
Simmental ineklerde laktasyon eğrisini en iyi tanımlayan modelin belirlenmesi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmanın amacı, Simmental sığırların laktasyon eğrilerini tanımlayan en iyi modeli belirlemektir. Bu amaçla, Karacabey Tarım İşletmesinde 2016-2017 yılları arasında yetiştirilen Simmental ineklerin test günü süt verim ...
Meta analizi ile fitaz enziminin yem katkı maddesi olarak kanatlı beslemede kullanımının araştırılması
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu tez çalışması, meta analizi ile fitaz enziminin yem katkı maddesi olarak kanatlı beslemede kullanımının etkinliğini araştırmak için yapılmıştır. Bu kapsamda, 1999-2019 yılları arasında yayınlanmış 441 çalışmadan en uygun ...
Saccharomyces cerevısiae ile fermente edilen yemin bıldırcınlarda büyüme performansı, fekal mikrobiyota ve ileum histolojisi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmanın amacı, maya ile fermente edilen büyütme yeminin probiyotik kaynağı olarak etlik bıldırcınlarda etkilerinin belirlenmesidir. Bu çalışmada 21 günlük yaşta, canlı ağırlıkları benzer 120 erkek etlik bıldırcın ...
Kırşehir ekolojik koşullarında ekim sıklığının bazı yeşil mercimek çeşitlerinde (Lens culinaris Medic.) verim ve verim öğeleri üzerine etkisi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Farklı ekim sıklıklarının (100, 200, 300 tohum/m²) farklı mercimek çeşitlerinin verim ve verim öğeleri (Kayı-91, Sultan-1, Bozok, Meyveci 2001, Gümrah, Ankara Yeşil, Karagül, Ceren, Yusufhan) üzerine etkilerini belirlemek ...
Kırşehir ilinde üretilen inek sütlerinin bileşim özelliklerini ve somatik hücre sayısını etkileyen faktörler
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmanın amacı dört farklı farklı lokasyonda ve örnek alma mevsiminde (sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz) inek tank sütünün somatik hücre sayısı (SHS) ve kimyasal kompozisyonu ile bu parametereler üzerine bazı çevre ...
Kırşehir ilindeki besi işletmelerinde kullanılan TMR'lerin besin madde içeriklerinin belirlenmesi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu çalışma, Kırşehir ilinde faaliyet gösteren besi işletmelerinde hayvanlara sunulan TMR'lerin besin madde içeriklerini belirlemek için yapılmıştır. Bu amaçla, Kırşehir'in Merkez, Mucur, Akpınar, Akçakent ve Boztepe ...
Kırşehir ili Mucur ilçesi hububat üreticilerinin bitki koruma yönünden karşılaştıkları sorunlar ile tarımsal ilaç kullanım durumunu etkileyen faktörlerin belirlenmesi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, hububat üretiminin yoğun olarak yapıldığı Kırşehir ili Mucur ilçesinde üreticilerin bitki koruma sorunları ve tarımsal ilaç kullanım durumları değerlendirilmiştir. Bu çalışma ile üreticilerin hububat üretiminde ...
Keşişbaşının (Muscari azureum Fenzl) tohumla çoğaltılması üzerine araştırmalar
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2019)
Bu araştırmada, Muscari azureum Fenzl türünün tohumların çimlenmeleri üzerine farklı ekim zamanları ve katlama sürelerinin ayrıca soğan gelişimi üzerine farklı uygulamaların etkilerini ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. ...