Search
Now showing items 1-7 of 7
Determination of the Relationship between Yield and Yield Components of Winter Red Lentil Genotypes under the Conditions of Amik Plain
(2017)
The study was carried out for two years under the farming conditions in Kırıkhan/Hatay, Turkey with 16 red lentil genotypes including 14 lines and two control varieties, during the 2013-2014 and 2014-2015 cultivation ...
A Comparison of Artificial Neural Networks and Some Nonlinear Models of Leaf Area Estimation of Sugar Beet at Different Nitrogen Levels
(2018)
Leaf area is related to many physiological and agronomic studies including growth, photosynthesis, transpiration, and energy balance. The study aimed to determine the leaf area estimation of sugar beet (Beta vulgaris L.) ...
Kırşehir İlindeki Damızlık Kaz Yetiştiriciliğini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi
(2017)
Türkiye’de kaz ve ördek gibi kanatlı hayvanların yetiştirilmesi konusunda ciddi girişimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Kırşehir ili bu konuda potansiyeli yüksek olan bir ilimizdir. Bu çalışmada Kırşehir ilinde damızlık kaz ...
Sulama Yapılan Alanların Bazı Su Parametreleri Açısından Ayırma (Discriminant) Analizi Kullanılarak İncelenmesi
(2017)
Bu çalışma Kırşehir ilinde sulama yapılan tarım alanlarında yapılmıştır. Bunun için, sulama yapılan alanlardan rastgele seçilen 40 noktadaki su kaynağından üç tekrarlamalı olarak alınan toplam 120 örnek üzerinde analizler ...
Determination of Outliers in Growing Quail's Data with Different Sample Size
(2017)
Bu çalışmanın amacı, Japon bıldırcını vücut ağırlığı verilerinde aykırı değerleri incelemektir. Robust Regresyon tahmin yöntemi olan M tahmin yönteminin MSS alternatifi olarak kullanmaktır. Çalışmada 15 hafta boyunca, 150 ...
Impacts of In Ovo Feeding of DL-Methionine on Hatchability and Chick Weight
(2014)
Bu çalışmanın amacı döllü etlik piliç yumurtalarına in ovo DL-metiyonin enjeksiyonunun kuluçka randımanı ve civciv ağırlığına etkisini belirlemektir. Denemede 34 haftalık yaştaki Ross 308 ebeveyn hatlardan elde edilen 132 ...
Türkiye’de Arı Ürünlerinin Bazı İllerdeki Tüketim Alışkanlıklarının ve Farkındalık Düzeylerinin Belirlenmesi
(2015)
Bu çalışmanın amacı, Türkiye genelinde bazı illerde, bal başta olmak ve arı ürünleri tüketimini etkileyen faktörler ile arı ürünlerinin tüketim alışkanlık ve farkındalık düzeylerini değerlendirmektir. Çalışmanın ana ...