Search
Now showing items 1-10 of 229
Hatay İli Kırıkhan –Reyhanlı Bölgesi Çayır-Mera Topraklarının Besin Elementi Durumları ve Bazı Toprak Özellikleri ile İlişkileri
(2018)
Çalışmada Hatay ili Kırıkhan Reyhanlı bölgesi çayır-mera topraklarının makro ve mikro besin elementi durumları ve bunların kimi toprak özellikleri ile ilişkilerinin saptanarak, verimlilik durumlarının belirlenmesi ...
Kanatlılarda Anti-Stres Uygulamalarında Yeni Yaklaşımlar
(2015)
Kanatlı hayvanlarda birçok faktörün etkisiyle şekillenen stresin belirlenmesinde kullanılan sağlık, verim, davranış ve fizyoloji parametreleri ancak stresin etkileri ortaya çıktığında yani değişiklikler şekillendiğinde ...
Erkek ve Dişi Çakşır (Ferula eleaochytris) Kökü Tozunun Etlik Piliçlerde Büyüme Performansı ve Karkas Özellikleri Üzerine Etkisi
(2015)
Bu çalışmada, erkek etlik piliçlerde erkek ve dişi çakşır (Ferula eleaochytris) bitki kökü tozunun (FET) büyüme performansı ve karkas özellikleri üzerine olası etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Deneme grupları ticari ...
Esmer İneklerde Somatik Hücre Sayısı ve Bazı Çiğ Süt Parametreleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
(2014)
Bu çalışmada, Esmer ineklerde somatik hücre sayısı (SHS) ile süt kompozisyonu arasındaki ilişkiler araştırılmıştır. Toplam 128 baş Esmer inekten 2012 Kasım ve Mayıs aylarında toplanan çiğ süt örnekleri SHS’na göre iki gruba ...
Silajın Aerobik Stabilitesini Etkileyen Faktörler ve İyileştirme Stratejileri
(2016)
Aerobik stabilite, açılan bir silajın ısınmadan ve bozulmadan kaldığı sürenin uzunluğu olarak tanımlanmaktadır. Silaj içine fermantasyon döneminde daha az olmakla birlikte, özellikle yemleme döneminde yoğun bir oksijen ...
Türkiye’nin Doğu Akdeniz Bölgesi’nde Yetiştirilen Bakla Genotiplerinin Fenolojik ve Morfolojik Özelliklerinin İncelenmesi
(2016)
Bu çalışma, Hatay iline bağlı yerel bakla yetiştiriciliğinin yapıldığı 10 adet ilçe ile bu ilçe sınırları içindeyer alan 52 adet tarladan alınan yerel bakla genotiplerinin bazı fenolojik ve morfolojik özelliklerini ...
Bazı Buğdaygil ve Baklagil Yem Bitkileri ile Bunların Karışımlarının Kıraç Mera Koşullarındaki Performansları
(2016)
Bu araştırma, Amasya ilinin sürülerek tahrip edilmiş ya da vejetasyonları zarar görmüş meraları için en uygun mera karışımını belirlemek amacıyla 2008-2010 yılları arasında yürütülmüştür. Araştırmada yonca, korunga, çayır ...
Kırşehir İli Kentsel Alanda Hane Halkının Kanatlı Et Tüketim Alışkanlıklarının ve Satın Alma Kararını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi
(2017)
Kanatlı eti üretimi ve tüketimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda artmıştır. Bu artışa neden olan tüketicinin davranışı incelenmeye değer alan olarak görülmektedir. Çalışma Kırşehir ili kentsel alanda ...
Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları
(2015)
Bu araştırma, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda öğrencilerin beslenme alışkanlıkları ve tercihlerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmayı, Aralık 2014 tarihinde 444 öğrenciye ...
Süt Sığırlarında Esansiyel Yağların Yem Değerlendirme, Sindirilebilirlik, Rumen Fermentasyonu ile Süt Verimi ve Bileşimi Üzerine Etkileri
(2015)
Esansiyel yağlar, bitkilerin çeşitli kısımlarından elde edilen sekonder bileşiklerdir. Doğada antibakteriyel, antiviral, antifungal ve böcek öldürücü olarak bitkilerin korunmasında önemli bir rol oynarlar. Dünyada birçok ...