Search
Now showing items 1-10 of 63
Yulaf ve macar fiğ silajında Lactobacillus brevis kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu çalışma, macar fiğ, yulaf ve karışımlarından elde edilen silajlara Lactobacillus brevis (LB) inokülasyonunun fermantasyon, aerobik stabilite ve mikroorganizma gelişimi üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. ...
Yağ keteninde (Linum usitatissimum L.) farklı ekim normlarının verim ve kaliteye etkisi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu çalışma, 2021 yılında Kırşehir ekolojik koşullarında bazı yağlık keten çeşitleri (Beyazgelin, Sarıgelin ve Karakız) ile bu çeşitlerin farklı ekim normunun (200, 400, 600, 800, 1000 ve 1200 adet/m2) yağlık ketende verim ...
Yulaf silajında Lactobacillus plantarum kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu çalışma yulaf (Avena sativa L.) bitkisinden hazırlanan silajlara Lactobacillus plantarum laktik asit bakterisi inokülasyonunun silaj fermantasyonu, mikroorganizma gelişimi ve aerobik stabilite üzerine etkilerinin ...
Yem bezelyesi ve arpa karışım silajlarında Pediococcus acidilactici kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu tez çalışması, yem bezelyesi, arpa ve karışımlarından edilen silajlara Pediococcus acidilactici (PA) inokülasyonunun silaj fermantasyonu, aerobik stabilite ve mikroorganizma gelişimi üzerine etkilerinin belirlenmesi ...
Siyah alaca ineklerde dış görünüş özellikleri ile süt ve döl verim özellikleri arasındaki ilişkiler
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2020)
Bu araştırma, Kırşehir ilinde özel bir süt sığırı işletmesinde yetiştirilen 230 baş Siyah Alaca ineğinin dış görünüş özelliklerine ait bazı genetik parametrelerin tahmin edilmesi ve bu özellikler ile süt ve döl verim ...
Tritikale silajında Lactobacillus brevis kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2023)
Bu tez çalışması tritikale (Triticosecale wittmack) silajına ev yapımı turşudan izole edilen Lactobacillus brevis (LB) MF098783 laktik asit bakteri suşunun inokulant olarak kullanımı, silaj kalitesi, aerobik stabilitesi ...
Prohexadione-Calcium uygulanmış hıyar fidelerine dikim öncesi gibberellik asit uygulamalarının bitki gelişimi üzerine etkileri
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmada, hıyar fidelerine aşırı boylanmanın engellenmesi amacıyla uygulanan Prohexadione-Calcium'un (Pro-Ca) durdurucu etkisinin, dikim öncesinde yapılan gibberellik asit (GA3) uygulamalarıyla ne şekilde etkileneceğinin ...
Örgütsel demokrasi ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişkide etik liderliğin düzenleyici etkisi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2023)
Bu araştırmanın temel amacı, sendika üyesi memurların sendikal demokrasi algısı ile sendikal bağlılıkları arasındaki ilişkide etik liderlik algısının düzenleyici rolünü belirlemektir. Nicel alan araştırması niteliğinde ...
Macar fiği ve çavdar karışımlarında uygun karışım oranı ve biçim zamanı belirlenmesi
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2022)
Bu çalışma; Kırşehir ekolojik koşullarında Macar fiği (Vicia pannonica Crantz) + çavdar (Secale cereale L.), karışımları için en uygun karışım oranı ve biçim zamanını belirlemek amacı ile 2020-2021 vejetasyon döneminde ...
Orta Kızılırmak vadisinden toplanan yerel kuru fasulye (Phaseolus vulgaris L.) populasyonları içinden teksel seleksiyon metodu ile hat
(Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2020)
Bu çalışma, TAGEM / 16 / AR-GE / 55 nolu proje kapsamında Orta Kızılırmak Vadisi'nden toplanan ve morfolojik karakterizasyonu gerçekleştirilmiş 661 adet yerel kuru fasulye alt örneği içinden seleksiyon yöntemi ile seçilmiş ...