Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKariptaş, Ergin
dc.contributor.authorErdem, Belgin
dc.contributor.authorGörgülü, Özkan
dc.date.accessioned12.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-11T21:53:55Z
dc.date.available12.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-11T21:53:55Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.issn1300-6045
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/T1RRNE9ERXg=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/108
dc.description.abstractBu çalışmada Türkiye’de çeşitli gıdalardan izole edilen lokal 20 Aeromonas hydrophila ve bir referans suşun (ATCC 7966) toplam hücre proteinleri SDS-PAGE (sodyum dodesilsülfat poliakrilamid jel elektroforezis) ile analiz edildi. Suşlar içinde değişkenlik gözlendi. Proteinlerin moleküler ağırlıkları 21-116 kDa arasında olduğu bulundu. A. hydrophila’nın hem referans hem de lokal suşlarında 37.8 den 101.4 kDa kadar protein polipeptid bantlarının yaygın olduğu görüldü. Bu çalışma A. hydrophila ve referans suş (ATCC 7966) arasında genetik bir benzerlik olduğunu göstermektedir. Bu protein patternleri epidemiyolojik çalışmalarda suş ayırımını kolaylaştırmada yararlı olabilir.en_US
dc.description.abstractIn this study, whole cell protein profiles of 20 local strains of Aeromonas hydrophila isolated from different foods in Turkey and one reference strain (ATCC 7966) were analyzed by SDS-PAGE (sodium dodecylsulfate polyacrylamide gel electrophoresis). It was observed that there was variability among the strains. Molecular weight of proteins were found to be between 21-116 kDa. The protein polypeptide bands from 37.8 to 101.4 kDa were common in both local strains and reference strain of A. hydrophila. The results of this study indicated that there is a genetic similarity between strains of A. hydrophila and reference strain (ATCC 7966). These protein patterns are likely to be beneficial to differentiate between the strains in epidemiological studies.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAeromonas hydrophilaen_US
dc.subjectSDS-PAGEen_US
dc.subjectWhole cell proteinen_US
dc.subjectFooden_US
dc.subjectTüm hücre proteinien_US
dc.subjectGıdaen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleProtein profiles in different strains of Aeromonas hydrophila isolated from retail foodsen_US
dc.title.alternativePerakende gıdalardan izole edilen farklı Aeromonas hydrophila suşlarının protein profillerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisien_US
dc.contributor.departmentKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue6en_US
dc.identifier.startpage885en_US
dc.identifier.endpage890en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster