Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇimrin, Tülay
dc.contributor.authorİvgin Tunca, Rahşan
dc.date.accessioned12.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-11T21:54:22Z
dc.date.available12.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-11T21:54:22Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn2146-0574
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJNU5EYzNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/362
dc.description.abstractGünümüzde hızla artan dünya nüfusunun hayvansal protein ihtiyacını karşılamak için, bir yandan mevcut kaynaklar zorlanırken, diğer yandan yeni kaynaklarının araştırılması sürdürülmektedir. Bu kaynaklardan biri de son yıllarda kanatlı yetiştiriciliğinde alternatif bir seçenek olan bıldırcındır. Diğer kanatlılara göre daha yüksek bir üretim hızına sahip olan bıldırcınlar, yapısal özelliklerinden dolayı çok dar alanlarda büyük yatırımlar gerektirmeden ve kısa sürede yüksek verim elde edilebilen, oldukça ekonomik hayvanlardır. Bıldırcın yumurtasının bir takım hastalıklara iyi geldiği, etinin lezzeti bakımından müşteriler arasında artan bir popülarite kazandığı, özellikle yağ oranı ve kolesterolü düşük, hayvansal protein kaynaklı gıdaların elde edilmesinde iyi bir seçenek olacağı düşünülmektedir. Bu derlemede, bıldırcınların genetik kapasitelerini en iyi şekilde ortaya koyabilecekleri optimum çevresel faktörlerini belirleyebilmek için yaşın, yumurta ağırlığının, erkek/dişi oranının, depolama süresi ve sıcaklığının çeşitli verim özellikleri üzerine olan etkilerine yönelik çalışmalar değerlendirilmiştir.en_US
dc.description.abstractAt the present time, current resources are being forced in order to supply the protein requirement of rapidly increasing population, while the investigation of the new resources are being held. Quail is another option in poultry industry in last decades. The quails which do not need to big investments because of their structural features and having high yield performance in short period are economic animals. As quail eggs are useful for some diseases and its meat's delicacy is increasing its popularity among consumers because of having low oil and cholesterol content and their products are thought to be good alternative food as animal protein source. In this review, various studies including age, egg weight, male female ratio, storage period and temperature that affect the yield traits have been evaluated in order to determine the optimal environmental factors for their best genetic capacity.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.titleJapon Bıldırcınlarının (Coturnix coturnix japonica) Verim Özellikleri Üzerine Kullanılan Farklı Yöntemlerin Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Different Methods on Yield Performances of Japanase Quails (Coturnix coturnix japonica)en_US
dc.typeotheren_US
dc.relation.journalIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage103en_US
dc.identifier.endpage111en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster