dc.contributor.author | Çelik, Ferit | |
dc.contributor.author | Cimrin, K Mesut | |
dc.contributor.author | Kazankaya, Ahmet | |
dc.date.accessioned | 12.07.201910:49:13 | |
dc.date.accessioned | 2019-07-11T21:55:02Z | |
dc.date.available | 12.07.201910:49:13 | |
dc.date.available | 2019-07-11T21:55:02Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.issn | 1308-7576 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJM01UY3dNQT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12513/554 | |
dc.description.abstract | Denizli ilinin Tavas yöresinde 2006-2008 yılları arasında yürütülen bu çalışmada, yörenin tohumdan yetişmiş doğal ceviz popülasyonları incelenmiştir. Doğal popülasyondan başlangıçta 100 ağaç işaretlenmiş, daha sonra meyve özellikleri dikkate alınarak 9 genotip seçilmiştir. Seçilen 9 ceviz genotipinde meyve ağırlığı 7.30-12.72 g, iç ağırlığı 3.44-6.30 g, iç oranı %42.22-56.60, kabuk kalınlığı 1.26-2.06 mm, toplam yağ oranı %62.02-71.56 ve protein oranı %11.31-17.69 arasında kaydedilmiştir. Genotiplerde 100 g iç meyvede makro ve mikro element içerikleri de analiz edilmiştir. Genotiplerin meyvelerinde ortalama % 2.33 N, 254.0 mg P, 362.9 mg K, 100.8 mg Mg, 126.4 mg Ca, 160.9 mg S, 1.97 mg Na, 2.46 mg Fe, 2.50 mg Mn, 2.21 mg Zn ve 1.11 mg Cu içerdikleri belirlenmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | In this study conducted in Tavas district of Denizli province during 2006 and 2008 years, the native walnut populations of the district was investigated. In the native populations, a hundred of seedling trees of walnut were marked, nine genotypes were selected for fruit characteristics. Selections had a range of 7.30-12.72 g for nut weight, 3.44-6.30 g for kernel weight, 42.22-56.60% for kernel percentage, 1.26-2.06 mm for shell thickness, 62.0271.56% for oil content and 11.31-17.69% for protein content. Their kernels (in 100g dried kernel) average contained macro and micro elements levels; % 2.33 N, 254.0 mg P, 362.9 mg K, 100.8 mg Mg, 126.4 mg Ca, 160.9 mg S, 1.97 mg Na, 2.46 mg Fe, 2.50 mg Mn, 2.21 mg Zn and 1.11 mg Cu. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Mühendislik | en_US |
dc.subject | Ziraat | en_US |
dc.title | Tavas (Denizli) Yöresinden Selekte Edilen Ceviz (Juglans regia L.) Genotiplerinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri | en_US |
dc.title.alternative | Some Physical and Chemical Characteristics of Promising Walnuts (Juglans regia L.) Genotypes Selected From Tavas (Denizli) | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.contributor.department | Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 21 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 42 | en_US |
dc.identifier.endpage | 48 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US] |