Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorFilik, Gökhan
dc.contributor.authorTekin, Olgay Kaan
dc.date.accessioned2024-08-08T20:06:41Z
dc.date.available2024-08-08T20:06:41Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=fS4sqEZr79C_n60Rk6MjFaxjq9U1ibob4uwvyXO9SgB7IphKlJHIzhvdAox6A2-i
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/5900
dc.description.abstractBu çalışma etlik japon bıldırcın (Coturnix coturnix japonica) rasyonlarına acı biber atığı ilavesinin performans, et kalitesi ve bağırsak mikrobiyolojisi üzerine etkisinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Mevcut hayvan çalışması Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Kümes Hayvanları Ünitesinde yürütülmüştür. Çalışma grupları; standart yemle beslenen kontrol (0 mg/kg Acı Biber Atığı (ABA)), rasyona 100 mg/kg ABA, 200 mg/kg ABA ve 400 mg/kg ABA ilave edilen gruplardan oluşmuştur. Her grup 4 tekerrür ve her tekerrür 10 civcivden oluşmuştur. İn vivo hayvan denemesinde toplam 160 adet günlük yaşta etlik bıldırcın civcivi kullanılmış ve deneme 42 gün sürmüştür. Çalışma sonunda performans parametreleri, bıldırcın etinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, bağırsak mikrobiyolojisi ve bazı kan parametreleri üzerine etkisi belirlenmiştir. Sonuç olarak acı biber atığının bıldırcınların yem tüketimini, canlı ağırlık kazancını ve yemden yararlanma oranını arttırdığı belirlenmiştir. Acı biber atığı ilavesi bıldırcın etinin bozulma süresini geciktirmiş, ayrıca serbest haldeki radikalleri bağlayabilen antioksidan özelliğini de arttırmıştır. Acı biber atığı ilavesi ile ince bağırsak mikroflorasındaki laktik asit bakteri sayısını arttığı tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted to determine the effect of the supplementation of hot pepper waste of Japanese quail on performance, meat quality and intestinal microbiology. The study was carried out at Poultry Unit, Animal Science Department, Agriculture Faculty, Kırşehir Ahi Evran University. Working groups; 0 mg/kg hot pepper waste (HPW), 100 mg/kg HPW, 200 mg/kg HPW and 400 mg/kg HPW supplemented with standard diet. Each replication of each group includes ten chicks. A total of 160 daily chicks were used for in vivo animal experiment and lasted for 42 days. At the end of the study, the performance parameters, physical and chemical properties of quail meat, intestinal microbiology and some blood parameters were determined. As a result, it was determined that quails increased their feed intake, live weight gain and feed conversion ratio. The supplementation of hot pepper waste delayed the deterioration period of quail meat and also increased the antioxidant ability to bind free radicals. It has been found that the supplementation of hot pepper waste increased the number of lactic acid bacteria in the microflora of the small intestine.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleEtlik japon bıldırcın (Coturnix coturnix Japonica) rasyonlarına acı biber atığı ilavesinin performans, et kalitesi ve bağırsak mikrobiyolojisi üzerine etkisien_US
dc.title.alternativeThe effect on performance, meat quality and intestinal microbiology of supplementation of hot pepper waste to japanese quail (Coturnix coturnix Japonica) dieten_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage84en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid523228en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster