Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKariptaş, Ergin
dc.contributor.authorZoral, Selçuk
dc.date.accessioned2024-08-08T20:08:41Z
dc.date.available2024-08-08T20:08:41Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=iTkOhwevEenJZ3onUvs52pu5shTlaNTLjAyj9Zie7TM9aWlWpxdT2TGHwPE1ti1T
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/6129
dc.description.abstractBu çalışmada, Kırşehir Devlet Hastanesine belirli bir şikayetle başvurmuş 25-50 yaş arası sindirim sistemi problemi bulunmayan 48 hastanın gaitasından izole edilmiş Lactobacillus spp. suşları kullanılmıştır. Toplam 25 adet olan bu suşların düşük pH dirençlerinin belirlenmesi, yüksek safra tuzu (oxgall) konsantrasyonlarına karşı toleransı ve safra tuzu (kolik asit) hidrolizi, bazı patojen mikroorganizmalara karşı inhibitör etkileri, antimikrobiyal aktiviteleri ve kolesterol asimilasyonunun belirlenmesi hedeflenmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda, 5 suştan iyi sonuçlar elde edilmiştir. Bu suşların probiyotik olabileceği düşünülmektedir.en_US
dc.description.abstractLactobacillus spp. strains isolated from the stool of 48 patients between the ages of 25 and 50 who resorted to the Kırşehir state hospital with various complaints without having a problem with their digestive system, were used in this study. The aim targeted was the designation of the low pH resistance, the tolerance against concentrations of high bile salt (oxgall) and the hydrolysis of bile salt (cholic acid), the inhibitory affects on some pathogen microorganisms, the designation of antimicrobial activity and cholesterol assimilation of all strains of which there were a total of 25. As a result of the study, Good results were obtained from 5 strains. These strains are considered to be probiotics.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAhi Evran Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectGastroenterolojien_US
dc.titleİnsan kaynaklı Lactobacillus Spp. suşlarının probiyotik özelliklerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of probiotic characteristics of Lactobacillus Spp. strains from human induced.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage83en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid346165en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster