Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorFilik, Gökhan
dc.contributor.authorÇetinkaya, Orhan
dc.date.accessioned2024-08-08T20:08:52Z
dc.date.available2024-08-08T20:08:52Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=jNRDC1RLfVd4_T7x7ZXmmb8AFGNrJPETduVg313mXhcZySp3y-x6X0qrvhK-yPTb
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/6260
dc.description.abstractBu çalışma, kimyon tohumu tozu (Cuminum cyminum L.) ilavesinin bıldırcın performans, et kalitesi ve bağırsak histolojisi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Hayvan çalışması Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Kümes Hayvanları Ünitesinde yürütülmüştür. Çalışma grupları; standart yemle beslenen kontrol, rasyona 1, 2, 4 ve 8 g/kg kimyon tohumu tozu (KTT) ilave edilen gruplardan oluşmuştur. 100 adet günlük yaştaki bıldırcın civcivleri 5 ayrı gruba ayrılırken, her grupta iki alt gruptan meydana gelmiştir. 42 günlük deneme sonucunda her alt gruptan 4 piliç kesilmiş histolojik analizler ve diğerleri için örnekler alınmıştır. Her grup 2 tekerrür ve her tekerrür 10 civcivden oluşmuştur. Sonuç olarak, rasyona KTT ilavesi bıldırcınların performansını pozitif yönde etkilemiştir. 1 g/kg KTT ilavesi bıldırcın etinin bozulma süresini geciktirmiş, ayrıca serbest haldeki radikalleri bağlayabilen antioksidan özelliğini de arttırmıştır. Muamelelerin, villi yüzey alanını arttırması besin maddelerinin daha kolay sindirilmesine yardımcı olduğunu düşündürmektedir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted to determine the effect of the supplementation of cumin seed of Japanese quail on performance, meat quality and intestinal histology. The study was carried out at Poultry Unit, Agricultural Biotechnology Department, Agriculture Faculty, Kırşehir Ahi Evran University. Experimental groups; control, 1, 2, 4 and 8 g/kg cumin seed powder (CSP) supplemented with standard diet. A total of 100, one-day-old Japanese quail chicks were divided into 5 treatment groups of similar mean weight, comprising 2 subgroups of 10 chicks each. At the age of 42 days, 4 birds per subgroup were slaughtered, were taken to evaluate histomorphological samples. In conclusion, the addition of CSP to the ration positively affected the performance of quails. The addition of 1 g / kg KTT delayed the deterioration period of the quail meat and also increased the antioxidant properties which could bind free radicals. Treatments increase the surface area of the villi suggest that nutrients help to digest more easily.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKimyon (Cuminum cyminum L.) tohumu tozunun bıldırcın besi performansı, et kalitesi, ince bağırsak histolojisi üzerine etkisien_US
dc.title.alternativeThe effect of cumin seed powder on quail performance, meat quality, intestinal histologyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage70en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid570125en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster