Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOnurlubaş, Ebru
dc.contributor.authorDoğan, Hasan Gökhan
dc.contributor.authorDemirkıran, Senem
dc.date.accessioned12.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-11T21:55:34Z
dc.date.available12.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-11T21:55:34Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn1300-2910
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRrME1Ua3dNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/668
dc.description.abstractBu araştırma, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda öğrencilerin beslenme alışkanlıkları ve tercihlerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmayı, Aralık 2014 tarihinde 444 öğrenciye yüz yüze uygulanan anketlerden elde edilen veriler oluşturmuştur. Araştırma bulgularına göre; öğrencilerin %34.0'ü beslenme ile ilgili eğitim almıştır. Öğrencilerin %75.5' i bu eğitimi okuldan ve %24.5'i konferans-panellerden almıştır. Öğrencilerin %36.0'sı sağlıklı bir şekilde beslendiğine inanırken, %64.0'ü inanmamaktadır. Yapılan Ki kare analizinde cinsiyetle, beslenme tercihi, öğünlerin tüketildiği yer ve et ve et mamulleri, süt ve süt mamulleri, meyve, sebze, yumurta tüketim sıklıkları arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out in order to determine diatery habits and prefences of college student in Trakya University Keşan Yusuf çapraz Applied Science High School. The study was formed on data obtained from questionnaires applied to 444 colleges using face to face tecnique on December 2014. According to the research findings, 34.0 % of colleges recevied training on nutrition. 75.5 % of colleges recevied this training from school and 24.5 % of them recevied this training from conferences-panels. While 36.0 % of colleges believing that themself healty feed, 64.0 % of them do not. According to Chi-Square analysis results, with gender, diatery habits, consumption place of meal, meat and meat products, milk and dairy products, fruits, vegetables, egg consumption frequency among was found a significant relationship.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.titleÜniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıklarıen_US
dc.title.alternativeDiatery Habits of College Studenten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalGaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.contributor.departmentKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.identifier.volume32en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage61en_US
dc.identifier.endpage69en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster