Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorCoşkun, İsa
dc.contributor.authorKorkmaz, Abdurrahman
dc.date.accessioned2024-08-08T20:11:26Z
dc.date.available2024-08-08T20:11:26Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=aEzj_IdWAsjiSAfK3qwrBtvJjiaHduIH-UNerj0toxbK63AIvrA7OQOh9_3bRVTu
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/6931
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı yoğurt ile fermente edilen büyütme yeminin erkek etlik bıldırcınlarda performans, fekal mikrobiyota ve ileum histolojisi üzerine etkilerini belirlemektir. Çalışmada 21 günlük yaşta 120 adet erkek bıldırcın kullanılmıştır. Civcivler 3 muamele grubuna ve her muamele grubunun 4 tekerrürüne eşit ağırlıkta 10'ar civciv olacak şekilde dağıtılmışlardır. Denemede 3 muamele grubu oluşturulmuştur. Muamele grupları, 1) kontrol, 2) %5 fermenteli yem ilavesi, 3) %10 fermenteli yem ilavesidir. Bu çalışmada 50x100x50cm ebatlarında zemini talaş kaplı yer tipi kafesler kullanılmıştır. Yem tüketimleri (YT) ve canlı ağırlıkları artışları (CAA) haftalık olarak tartılmış, yemden yararlanma oranları (YYO) hesaplanmıştır. Çalışma sonunda performans parametreleri, iç organ gelişimleri ve fekal mikrobiyotada farklılık oluşmamıştır. Y1 grubunda villi boyu, villi kalınlığı ve lamina muskularis mukoza kalınlığı kontrol grubuna göre istatistiki olarak yüksek bulunmuştur. Sonuç olarak; yoğurt ile fermente edilen yemin %5 ve %10 oranlarında ilavesinin bıldırcınlarda performans parametrelerini etkilemeksizin bağırsak histomorfolojilerini iyileştirerek bağırsak sağlığını ve sindirimi arttırdığını ve dolayısıyla yoğurt ile fermente edilen yemin probiyotik kaynağı ve bu nedenle alternatif yem katkı maddesi olarak kullanılabileceği belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to determine the effects of yoghurt fermented diet on performance, fecal microbiota and ileum histology in male quails. 120 male quails were used in this study. Three treatment groups were confirmed in the study. Chicks were distributed to tree treatment groups and 10 chicks with equal body weights four replicates of each treatment groups. Treatment groups were 1) Control, 2) 5% fermented feed supplementation, 3) 10% fermented feed supplementation. In this study, 50x100x50cm floor-covered cages were used. Feed consumption (FC) and live weight gain (LWG) were weighed weekly and feed conversion ratio (FCR) were calculated. At the end of the study, there were no differences in performance parameters, internal organ development and fecal microbiota. The length and thickness of the villi and lamina muscularis mucosae in the Y1 group were statistically higher than the control group. As a result, it was determined that the addition of yoghurt fermented diet improves intestinal health and digestion by improving intestinal histomorphology in male quails without affected performance parameters and therefore, it was determined that yogurt fermented diet can be used as a probiotic source and alternative feed additive.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleYoğurt ile fermente edilen yemin etlik bıldırcınlarda performans, fekal mikrobiyota ve ileum histolojisi üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeYogurt fermented diet increased ileum histomorhological parameters of broiler quails (Coturnix coturnix Japonica)en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage48en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid609991en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster