Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSabancı, Cafer Olcayto
dc.contributor.authorKır, Hakan
dc.contributor.authorYavuz, Tamer
dc.contributor.authorKarayel, Ali İhsan
dc.contributor.authorBaşköy, Sibel
dc.date.accessioned12.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-11T21:57:22Z
dc.date.available12.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-11T21:57:22Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn1300-0225
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpNek1UTTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/772
dc.description.abstractKırşehir koşullarında 2013 ve 2014 yıllarında yürütülen bu çalışmada, bazı mürdümük (Lathyrus sativus L.) genotipleri değişik sıra aralığında yetiştirilmiş, ot verimleri ve kaliteleri belirlenmiştir. Beş mürdümük genotipi üç sıra arası mesafesinde (20, 40 ve 60 cm) ve üç tekerrürlü olarak tesadüf blokları bölünmüş parseller deneme deseninde yetiştirilmiştir. Sıra arası uygulamaları ana parselleri, mürdümük genotipleri alt parselleri oluşturmuştur. İki yıllık ortalama sonuçlara göre bitki boyları 28,3-32,9 cm, yeşil ot, kuru madde ve ham protein verimleri sırasıyla, 303,5-482,8; 82,4-160,0; 17,7-31,5 kg/da arasında değişmiştir. Verimler açısından sıra araları arasındaki farklar önemsiz bulunmuş, en yüksek değerler 20 cm uygulamasından elde edilmiştir. ADF ve NDF sırasıyla % 20,24-28,42 ve % 24,17-34,69 arasında değerlere sahip olmuştur.en_US
dc.description.abstractHerbage yield and some quality characters of grasspea (Lathyrus sativus L.) genotypes grown in different row spacings were determined under ecological conditions of Kırşehir in 2013 and 2014. Five grasspea genotypes were grown by using three row spacings (20, 40 and 60 cm) in a split plot design with three replications. Row spacings were fixed as main plots and the genotypes as subplots. According to the two year average results, plant height changed from 28.3 to 32.9 cm. The green, dry matter and crude protein yields ranged between 303.5-482.8 kg da-1, 82.4-160.0 kg da-1 and 17.7-31.5 kg da-1, respectively. The differences among row spacing were not significant, the highest ones were obtained from 20 cm application. ADF and NDF values were between 20.24-28.42 % ve 24.17-34.69 %, respectively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectOrtak Disiplinleren_US
dc.titleFarklı Sıra Arası Uygulamalarının Mürdümük (Lathyrus sativus L.) Ot Verimi ve Kalitesine Etkisien_US
dc.title.alternativeThe Effect of Different Row Spacing Applications on Forage Yield and Quality of Grasspea (Lathyrus sativus L.)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalANADOLU Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.identifier.volume26en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage13en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster