Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAk, Emine Emel
dc.contributor.authorTüzel, Yüksel
dc.contributor.authorEren, Erkan
dc.contributor.authorAtilla, Funda
dc.date.accessioned12.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-11T21:57:28Z
dc.date.available12.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-11T21:57:28Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpBNE1UQTVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/866
dc.description.abstractÜlkemiz pek çok bitki türü için gen merkezi ve farklı endemik bitki türlerinin bulunduğu bir ülke konumundadır. Geniş bir coğrafya ve farklı iklim koşullarının varlığı bitki genetik kaynaklarında zengin çeşitliliğe neden olduğu gibi, makro mantar türlerinde de çeşitliliğe yol açmaktadır. Pek çok makro mantar türü doğada kendiliğinden yetişmektedir. Yurt dışından gelen taleplere göre tercih edilen bazı türler, her yıl doğadan toplanarak yurtdışına ihraç edilmektedir. Bu çalışmada, ülkemizde doğa mantarları ihracatı yapan şirketlerin özelliklerinin belirlenerek, ihraç edilen makro mantar türlerinin, miktarlarının, toplandığı bölgelerin ortaya konulması amaçlanmış, mantar ihracatımıza dair bir değerlendirme yapılmıştıren_US
dc.description.abstractTurkey is gene center of many plant species and is a country that different endemic plant species are found. A vast geography and the presence of different climatic conditions cause either diversity of plant genetic resources or macro fungi species. Many species of mushrooms grow spontaneously in nature. According to the demand from different country preferred different mushroom species, some mushroom species collected from nature are exported each year. In this study, it was aimed to determine the properties of macro fungus exporting companies resulting in an evaluation based on exported macro fungus species, the amount, regions where the species are collected and mushroom exportation.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectOrtak Disiplinleren_US
dc.titleTürkiye'nin Mantar İhracatının Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of Turkey Mushroom Exporten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.contributor.departmentKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage239en_US
dc.identifier.endpage243en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster