Yazar "Çayıroğlu, Hayrettin" için listeleme
-
Effects of Supplemental Feeding of Fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) Seed on Milk Yield, Composition, Sensory Properties and Some Blood Parameters in Lactating Goats
Çayıroğlu, Hayrettin; Coşkun, Füsun; Çayan, Hüseyin; Filik, Ayşe Gül; Şahin, Ahmet (University of Punjab (new Campus), 2023)The aim of this study was to investigate the effects of supplemental feeding of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seed on milk yield, composition and some blood parameters in lactating goats. In this study, ten ... -
Silajın Aerobik Stabilitesini Etkileyen Faktörler ve İyileştirme Stratejileri
Çayıroğlu, Hayrettin; Coşkun, İsa; Şahin, Ahmet (2016)Aerobik stabilite, açılan bir silajın ısınmadan ve bozulmadan kaldığı sürenin uzunluğu olarak tanımlanmaktadır. Silaj içine fermantasyon döneminde daha az olmakla birlikte, özellikle yemleme döneminde yoğun bir oksijen ... -
Spraying opened sugar beet pulp silage with oregano essential oil helps to sustain quality and stability
Çayıroğlu, Hayrettin; Filik, Gökhan; Coşkun, İsa; Filik, Ayşe Gül; Çayan, Hüseyin; Şahin, Ahmet (South African Journal Of Animal Sciences, 2020)This study was conducted to determine the effects of spraying oregano essential oil (OEO) onto sugar beet pulp silage (SBPS) on silage quality and aerobic stability after opening. A factorial experiment with three replicates ... -
Süt Sığırlarında Esansiyel Yağların Yem Değerlendirme, Sindirilebilirlik, Rumen Fermentasyonu ile Süt Verimi ve Bileşimi Üzerine Etkileri
Çayıroğlu, Hayrettin (2015)Esansiyel yağlar, bitkilerin çeşitli kısımlarından elde edilen sekonder bileşiklerdir. Doğada antibakteriyel, antiviral, antifungal ve böcek öldürücü olarak bitkilerin korunmasında önemli bir rol oynarlar. Dünyada birçok ... -
Süt sığırlarında mevsimsel beslemenin sütün karotenoid içeriğine etkileri
Hayvanların yemlerle aldıkları karotenoidler az ya da çok miktarlarda hayvansal ürünlere aktarılmakta olup ürünlere daha sarımsı bir görünüm kazandırmaktadır. Yaz beslemesinde süt ve süt ürünlerinde daha sarımsı renk, yeşil ...