Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBayan, Yusuf
dc.contributor.authorGenç, Nusret
dc.date.accessioned12.07.201910:49:13
dc.date.accessioned2019-07-11T21:57:48Z
dc.date.available12.07.201910:49:13
dc.date.available2019-07-11T21:57:48Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2146-0574
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpnd01EZ3lNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/1064
dc.description.abstractBu çalışma, Salvia tomentosa'nın antifungal ve antioksidant aktivitesi belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Salvia tomentosa'nın uçucu yağı bitki patojeni fungus olan, Rhizoctonia solani ve Alternaria solani 'nin miselyum gelişim sırasıyla % 40.63 ve % 60.13 engellemiştir. Antioksidan kapasitesini belirlemek için, Serbest Radikal Giderme (DPPH), Demir İndirgeme Gücü (FRAP), Bakır İndirgeme Gücü (CUPRAC) ve Serbest Katyon Radikali Giderme (TEAC) antioksidan aktivite testleri ile Toplam Fenolik (TP) ve Toplam Flavonoid (TF) miktarı analizleri yapılmıştır. Yapılan antioksidan testleri sonucunda, DPPH lC50 15.08±1.28 (µg mL-1), FRAP 1.81±0.27 mmol TE g-1eksrakt, CUPRAC 5.57±0,20 mmol TE g-1 ekstrakt ve TEAC ise 3.30±0.33 lC50 (µg mL-1) olarak belirlenmiştir. Toplam fenolik ve toplam flavanoid içeriği sırasıyla 131.34±8.39 mg GAE g-1 ekstrakt ve 35.05±2.82 mg QE g-1ekstrakt olarak tespit edilmiştiren_US
dc.description.abstractIn this study, was determined antifungal and antioxidant activity of Salvia tomentosa. The essential oil of Salvia tomentosa was determined of the percentages of mycelium inhibition agains plant pathogenic fungi Rhizoctonia solani and Alternaria solani 40.63% and 60.13% respectively. To determine the antioxidant capacity, Free radical reduction (scavenging), iron reduction power (FRAP), copper reduction power (CUPRAC) and free radical cations reduction (TEAC), total phenolic (TP) and total flavonoids (TF) tests were performed. The results of the tests, scavenging activity DPPH lC50 15.08±1.28 (µg mL-1), FRAP 1.81±0.27 mmol TE g-1 extract, CUPRAC 5.57±0.20 mmol TE g-1 extract and TEAC ise 3.30±0.33 lC50 (µg mL-1) was determined. Total phenolic and total flavonoid was determined to be extracted content 131.34±8.39 mg GAE g-1 of extract and 35.05±2.82 QA g-1respectivelyen_US
dc.language.isoengen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.titleDetermination of Antifungal and Antioxidant Activities of Salvia tomentosa Millen_US
dc.title.alternativeSalvia tomentosa Mill’in Antifungal ve Antioksidant Aktivitesinin Belirlenmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage17en_US
dc.identifier.endpage21en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster