Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorCoşkun, İsa
dc.contributor.authorSacıhan, Kübra
dc.date.accessioned2024-08-08T20:06:41Z
dc.date.available2024-08-08T20:06:41Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=wf-FPgY-5qjHEzEoOgvMs66131fXlQ9EWXUVTDx3KgqX_xjZJAYTj7Xzx3CcwsFO
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12513/5901
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, ticari etlik piliç kesimhanesinden temin edilen etlik piliçlerin ileumlarının 2 farklı (klasik kesim ve 45 derece açı ile kesim) kesim açısıyla kesilerek elde edilen histolojik slaytların mikroskopta incelenerek, hangi kesim açısından daha görünebilir goblet hücresinin tespitinin yapıldığının belirlenmesidir. İleumlardan alınan örnekler %10'luk formaldehit içerisine konulmuştur. Hayvanlardan alınan örnekler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Besleme laboratuvarına getirilmiş ve analizleri yapılmıştır. Çalışmanın histoloji analizinde parafin bloklar hazırlanıp örnekler 5 mikron kalınlığında kesilmiş ve parafin içerisine yerleştirilip, parafinin dokulara işlemesi için bekletilmiştir. Sonrasında dokular Algian blue ve PAS (Periodic acid and Schif reagent) ile boyanmış ve uygun görüntüleme için dijital kameralı mikroskop (ZEISS Primo Star, Almanya) ile fotoğrafları çekilmiştir. Çalışma sonunda 45 derece ile kesilen örneklerin klasik açıyla kesilen örneklere göre daha görüntülenebilir örneklerin elde edilebildiği belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to examine the histological slides obtained by cutting the ileums of broiler chickens from the commercial broiler slaughterhouse with 2 different cutting angles (classical cut and cut with 45 degrees angle) under the microscope, and to determine the more visible goblet cell in which section. Samples taken from ileums were put in 10% formaldehyde. The samples taken from the animals were brought to the Animal Nutrition Laboratory of Kırşehir Ahi Evran University Faculty of Agriculture, Department of Animal Science and analyzed. In the histology analysis of the study, paraffin blocks were prepared, samples were cut in 5 micron thickness, placed in paraffin and kept for the paraffin to penetrate the tissues. Afterwards, the tissues were stained with Algian blue and PAS (Periodic acid and Schif reagent) and photographs were taken with a digital camera microscope (ZEISS Primo Star, Germany) for appropriate imaging. At the end of the study, it was determined that samples cut at 45 degrees could be obtained with more viewable samples compared to samples cut with classical angle.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırşehir Ahi Evran Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleEtlik piliç ince bağırsağının farklı açılarda kesilerek goblet hücrelerinin görsel olarak belirlenmesien_US
dc.title.alternativeThe visual determination of goblet cells with cutting different angles of broiler small intestineen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage34en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid659829en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster